Hoe kan ik Prozac kopen zonder voorschrift?

Prozac Nederland

Prozac en zijn generieke alternatief, fluoxetine, zijn antidepressiva. Prozac wordt gebruikt voor de behandeling van depressieve stoornis, boulimia (een eetstoornis), obsessieve-compulsieve stoornis en paniekstoornis. Prozac kan ook worden voorgeschreven in combinatie met een ander geneesmiddel, olanzapine (Zyprexa), om manische depressie als gevolg van bipolaire stoornis te behandelen.

Deze medicatie kan de stemming, de slaap, de eetlust en het energieniveau verbeteren en kan helpen de interesse in het dagelijks leven te herstellen. Het kan angst, bezorgdheid, ongewenste gedachten en het aantal paniekaanvallen verminderen. Het kan ook de behoefte verminderen om herhaalde taken uit te voeren (dwanghandelingen zoals handen wassen, tellen en controleren) die het dagelijks leven belemmeren. Fluoxetine kan premenstruele symptomen zoals prikkelbaarheid, toegenomen eetlust en depressie verminderen. Het kan eetbuien en zuiveringsgedrag bij boulimia verminderen.

Waar kan ik Prozac (Fluoxetine) kopen tegen lage prijzen?

In onze online apotheek vindt u Prozac, dat wordt verkocht onder de naam Fluoxetine. Controleer de prijzen en zorg ervoor dat u de goedkoopste Prozac op onze site kunt kopen.

Prozac 20 mg

60€32.47
90€44.04
120€55.60
180€78.72
270€113.40
360€148.09

Prozac 10 mg

90€30.62
180€51.04
360€91.87

Kan ik Prozac zonder recept kopen?

Ja, het kopen van het geneesmiddel in een Euro-Prozac apotheek is zeer eenvoudig, omdat we niet vereisen dat onze klanten een medisch recept hebben. Tegelijkertijd krijgt u een kwaliteitsproduct dat niet verschilt van het product in de apotheek.

Als u niet gewend bent Fluoxetine in te nemen, raden wij u aan uw arts te raadplegen, zodat hij of zij u de juiste behandeling kan voorschrijven.

Snelle levering in Nederland

U kunt de beschikbare leveringsmethoden controleren op de bestelpagina. De levertijd voor rembourszendingen bedraagt 2 tot 8 dagen in Nederland.

Algemene informatie over fluoxetine (Prozac)

Prozac (fluoxetine) behoort tot een klasse van geneesmiddelen die selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) worden genoemd. Het wordt gebruikt voor de behandeling van depressie en helpt de stemming te verbeteren.

Hoe werkt Prozac?

Fluoxetine behoort tot een klasse van geneesmiddelen die selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) worden genoemd. Fluoxetine werkt in op hersenchemicaliën die uit balans kunnen zijn bij mensen met depressie, paniek, angst of obsessief-compulsieve symptomen. Deze medicijnen werken door het verhogen van de hoeveelheid serotonine, een natuurlijke stof in de hersenen die helpt het geestelijk evenwicht te bewaren.

U zou binnen 1 tot 2 weken enige verbetering moeten zien. Het kan 4-5 weken duren voordat u het volledige voordeel van deze medicatie voelt.

Wat is de sterkte van Prozac?

Prozac en zijn generieke tegenhanger, fluoxetine, bestaan in sterktes van 10 mg en 20 mg.

Aanduiding

Prozac 20 mg

Prozac (fluoxetine) behoort tot een klasse geneesmiddelen die selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) worden genoemd. Het wordt gebruikt voor de behandeling van depressie en helpt de stemming te verbeteren. Prozac (fluoxetine) wordt ook gebruikt om de symptomen van obsessieve-compulsieve stoornis (OCD) te verminderen of te elimineren en om de eetstoornis boulimia te behandelen.

Selectieve serotonine heropname remmers werken door het verhogen van de hoeveelheid van een neurotransmitter, serotonine genaamd, die beschikbaar is in bepaalde delen van de hersenen. Hoewel u zich na een paar weken behandeling beter kunt gaan voelen, is het mogelijk dat het volledige effect van het geneesmiddel pas na enkele weken behandeling zichtbaar wordt.

Prozac (fluoxetine) kan onder verschillende merknamen en/of in verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Een specifieke merknaam van Prozac (Fluoxetine) is mogelijk niet in alle vormen verkrijgbaar en is mogelijk niet goedgekeurd voor alle hier besproken aandoeningen. Evenzo kunnen sommige vormen van Prozac (Fluoxetine) niet voor alle hier besproken aandoeningen worden gebruikt.

Het is mogelijk dat uw arts u Prozac (Fluoxetine) heeft voorgesteld voor andere aandoeningen dan die welke in deze informatie-artikelen over geneesmiddelen worden vermeld. Als u dit niet met uw arts hebt besproken of als u niet zeker weet waarom u Prozac (Fluoxetine) neemt, praat dan met uw arts. Stop niet met het innemen van Prozac (Fluoxetine) zonder uw arts te raadplegen.

Geef Prozac (Fluoxetine) niet aan een andere persoon, zelfs niet als deze dezelfde symptomen heeft als u. Het kan gevaarlijk zijn om Prozac (Fluoxetine) in te nemen als uw arts u dit niet heeft voorgeschreven.

Dosering

Voor de behandeling van depressie is de aanbevolen startdosis van Prozac (Fluoxetine) voor volwassenen 20 mg. Na enkele weken kan uw arts u adviseren de dosis te verhogen als uw symptomen niet zijn verbeterd. De aanbevolen maximale dosis Prozac (fluoxetine) is 60 mg per dag. Zodra uw symptomen onder controle zijn, moet de laagste effectieve dosis Prozac (Fluoxetine) die door uw arts is voorgeschreven, worden gebruikt om te voorkomen dat de symptomen terugkeren. Uw arts kan u aanraden om Prozac (Fluoxetine) gedurende enkele maanden te blijven innemen.

Voor de eetstoornis boulimia is de aanbevolen dosis voor volwassenen 60 mg per dag, hoewel lagere doses effectief kunnen zijn.

De aanbevolen dosis Prozac (Fluoxetine) voor OCD varieert van 20 mg tot 60 mg eenmaal daags.

Veel factoren kunnen van invloed zijn op de dosis medicatie die iemand nodig heeft, zoals lichaamsgewicht, andere medische aandoeningen en andere medicatie. Als uw arts een andere dosering heeft aanbevolen dan de doseringen die hier worden vermeld, mag u de manier waarop u het geneesmiddel inneemt niet veranderen zonder uw arts te raadplegen.

Prozac (fluoxetine) wordt gewoonlijk eenmaal daags ‘s ochtends ingenomen. Het kan met voedsel of op een lege maag worden ingenomen.

Het is belangrijk om Prozac (Fluoxetine) precies in te nemen zoals voorgeschreven door uw arts. Als u een dosis overslaat, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, slaat u de gemiste dosis over en blijft u uw gebruikelijke dosis innemen. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen. Als u niet zeker weet wat u moet doen na het missen van een dosis, vraag dan uw arts of apotheker om advies.

Bewaar Prozac (Fluoxetine) bij kamertemperatuur, bescherm het tegen licht en vocht en houd het buiten het bereik van kinderen.

Gooi geneesmiddelen niet in het afvalwater (bv. in de gootsteen of het toilet) of in het huishoudelijk afval. Vraag uw apotheker hoe u zich ontdoet van geneesmiddelen die u niet meer nodig hebt of waarvan de vervaldatum is verstreken.

Hoe lang duurt het voordat Prozac werkt?

U zou binnen 1 tot 2 weken enige verbetering moeten zien. Het kan 4-5 weken duren voordat u het volledige voordeel voelt.

Formulier beschikbaar

10 mg

Elke groene capsule met het opschrift “Dista 3104” en “PROZAC 10 mg” bevat Prozac (Fluoxetine) HCl, overeenkomend met 10 mg Prozac (Fluoxetine) (32,3 µmol). Niet-medicinale ingrediënten: siliconen en zetmeel; capsuleomhulsel: benzylalcohol, butylparaben, natriumcarboxymethylcellulose, calciumedetaat dinatrium, FD&C blauw nr. 1, gelatine, ijzeroxide geel, methylparaben, propylparaben, natriumlaurylsulfaat, natriumpropionaat en titaniumdioxide.

20 mg

Elke groen-gele capsule met het opschrift “Dista 3105” en “PROZAC 20 mg” bevat Prozac (Fluoxetine) HCl, overeenkomend met 20 mg Prozac (Fluoxetine) (64,7 µmol). Niet-medicinale ingrediënten: siliconen en zetmeel; capsuleomhulsel: benzylalcohol, butylparaben, natriumcarboxymethylcellulose, calciumedetaat dinatrium, FD&C blauw nr. 1, gelatine, ijzeroxide geel, methylparaben, propylparaben, natriumlaurylsulfaat, natriumpropionaat en titaniumdioxide.

Contra-indicaties

Neem Prozac (Fluoxetine) niet in als u :

 • allergisch zijn voor Prozac (fluoxetine) of voor één van de bestanddelen van het geneesmiddel
 • in de afgelopen 14 dagen een MAO-remmer (bijv. fenelzine, tranylcypromine) of thioridazine hebben gebruikt.

Neem geen MAO-remmers of thioridazine tot ten minste 5 weken nadat u bent gestopt met het innemen van Prozac (fluoxetine).

Bijwerkingen

Helaas is Prozac niet zonder bijwerkingen. Bijwerkingen kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen zijn

 • Hoofdpijn
 • Vreemde dromen
 • Veranderingen in het gezichtsvermogen en/of duizeligheid
 • Je angstig of nerveus voelen
 • Schudden of beven
 • Zweten of opvliegers
 • Droge mond
 • Veranderingen in eetlust of gewicht
 • Impotentie, verminderd libido of moeite met het krijgen van een orgasme
 • Vermoeid gevoel, slapeloosheid
 • Sinusitis
 • Misselijkheid, diarree en/of braken

Interacties

Prozac kan zeer ernstige interacties met verschillende andere geneesmiddelen veroorzaken. Daarom moet u uw arts altijd op de hoogte stellen van alle geneesmiddelen die u gebruikt, vooral :

Monoamine oxidase remmers (MAO-remmers), waaronder pimozide en thioridazine.
Tricyclische antidepressiva (TCA’s)
Andere SSRI’s

Wat zijn de effecten van alcohol en Prozac?

Dit geneesmiddel kan u duizelig of slaperig maken. Alcohol kan u duizelig of slaperig maken. Rijd niet, bedien geen machines en doe niets wat gevaarlijk voor u kan zijn.